dilluns, de novembre 21, 2011

"El problema actual no està en la política socialdemócrata, sinó en el seu llenguatge esgotat". Tony Judt

Avui diumenge no és el dia de fer análisis. Tampoc no és el día de demanar responsabilitats. Però sí que era el día que els responsables de la catàstrofe estiguessin a l'alçada de les circumstàncies. Com escrivía l'enyorat Tony Judt, els dirigents socialdemòcrates pateixen un greu problema de llenguatge i, seguint amb el seu pensament, aquests problemes els impedeixen d'adonar-se de la realitat i, conseqüentment, de buscar la resposta necessària.

El PP ha guanyat perquè el PSOE i el PSC han perdut. La realitat és que a Catalunya hem perdut més de 750.000 vots, el 45% dels electors del 2008 no ens han renovat la confiança i, amb això, hem restat força als que ens han votat. L'ètica, l moral i la política exigien una resposta ben diferent de la que hem hagut d'escoltar. Avui, els resonsables encara estan submergits en l'error, en la falta de llenguatge.

A partir de demà és imprescindible un canvi de rumb, un canvi radical.

1 comentari:

eymeric ha dit...

Jo diria que són, també, els fets i no solament les paraules. Criticar la guerra d'Iraq i mantenir la d'Afganistan i encetar la de Líbia són fets, i fets hipòcrites o poc intel·ligents.